On-line backup

Uw data veilig in de cloud

Geen enkel systeem of persoon is feilloos. Met onze oplossingen kan u zich op de best mogelijk manier beschermen tegen het verlies van gegevens of storingen die zich in uw IT-infrastructuur zouden voordoen.  Bespreek met ons de mogelijke preventieve maatregelen die u kan nemen om u zo goed mogelijk te verzekeren van stabiele IT-diensten in uw bedrijf.
 

Efficiënt back-uppen

Volledig geautomatiseerd

U zult de pech maar hebben: u verliest belangrijke data, net wanneer de verantwoordelijke voor de backups die ene week verlof heeft of ziek is en u dus geen back-ups hebt gemaakt. Logisch dat u dit vergeten bent, het behoort immers niet tot uw normale routine. Met onze Online Backup is dit verleden tijd. Uw backups lopen volautomatisch op de door u gewenste tijdstippen en kunnen dus nooit meer vergeten worden. U krijgt telkens een e-mail met gedetailleerde informatie ter bevestiging van elke backup.
 

Tijd- en kostenbesparend

Backupsoftware, -hardware (tapes, tapedrives, ...) en het bijhorende onderhoud worden overbodig. Nooit meer backups maken, tapes labellen en indexeren,... Op deze manier kunnen uw (IT)-medewerkers zich op interessantere en meer strategische taken richten. Wanneer u meer backupcapaciteit nodig heeft, is dat met een simpele muisklik geregeld.
 

Zuinig voor uw internetverbinding

Door gebruik van innovatieve delta-block technologie wordt niet de volledige data verzonden, maar enkel de gewijzigde delen. De eerste backup (en dus de grootste) die u maakt, kan via seed-loading gebeuren: uw data wordt dan dmv een speciale disk lokaal geëncrypteerd & gebackupped om daarna op onze backupservers te worden geschreven. Door de compressie van de gegevens wordt de transmissietijd bovendien sterk gereduceerd. Dit zorgt ervoor dat zowel het backuppen als het herstellen van uw gegevens in enkele minuten kunnen gebeuren.
 

Betrouwbare backup met ClearMedia

Uiterst stabiele en betrouwbare infrastructuur

De back-ups van uw bedrijfsdata worden opgeslagen op onze backupinfrastructuur in een eerste datacenter en iedere nacht gerepliceerd naar een 2de geografisch gescheiden datacenter. De volledige backupinfrastructuur en ons beveiligd netwerk zijn van hoge kwaliteit en op elk niveau volledig redundant uitgevoerd. De datacentra zijn beide klasse A en voorzien van de meest moderne toegangscontroles.
 

Online Backup is veilig

Geavanceerde encryptie en verzending via SSL.

Voor de verzendig worden uw gegevens gecodeerd (AES, Triple DES, Blowfish) op basis van een encryptiesleutel enkel door u gekend. Zonder uw persoonlijke encryptiesleutel is de data waardeloos. Uw gegevens blijven tijdens de verzending en opslag dus steeds versleuteld. De verzending van de geëncrypteerde data verloopt via een beveiligde SSL verbinding. De ingebouwde veiligheidssystemen waarborgen optimale confidentialiteit en maken online backup veiliger dan backup op tape of andere media.

Belgische klasse A datacentra met 24/7 toegangscontrole

Onze backup- en replicatieinfrastructuur bevindt zich in 2 geografisch gescheiden Belgische datacentra. Diverse barrières met controlemechanismen zorgen ervoor dat men enkel toegang krijgt tot de geauthoriseerde plaatsen in het datacenter. Alle activiteiten worden geregistreerd via een camerasysteem. Verder zijn de locaties uitgerust met uitgebreide noodstroomvoorzieningen en ultramoderne brand- en rookdetectie controle.
 

Softwareupdates

In elk van onze pakketten zijn alle softwareupgrades (o.a. beveiligingpatches) gratis inbegrepen.